Böneveckan

När vi läser Bibeln förstår vi att bönen har en central plats i en kristens liv men vi vet också att det finns så mycket som vill dra oss bort från ordet och bönen. Livet rullar på och tiden för bönen och bibelläsningen kanske inte får så mycket tid som vi egentligen önskar.

Därför skulle jag vilja uppmuntra dig den här böneveckan att låta andra viktiga saker pausa. Kanske behöver ni inte åka på den där träningen den här veckan, kanske kan man låta huset vara lite ostädat och istället prioritera bönen och Bibeln.

Jag lovar dig att du inte kommer bli besviken. Gud vill tala in i ditt liv, ta tiden att lyssna. Lämna fokus ifrån dig själv ett tag och upphöj istället den som endast är värd vårt lov. Be för någon som behöver din förbön, böj dina knä och ropa ut din bön till din Far och Gud som hör dig.

Vi har löften på att Gud vill svara oss när vi ber. Kom med en förväntan den här veckan på vad Gud vill göra i ditt liv och i vår församling. Kom helige Ande!

Nästa vecka planerar vi att köra vår bönevecka som planerat. På kvällarna kommer man behöva visa vaccionationspass men inte på bibelfrukosten, tikvan och tidebönen. Jag vill uppmuntra dig att försöka komma på minst en av våra samlingar och skriv upp dig på 24-7 bönen, länk till schemat hittar du här: Schema 24-7 bön

Vi behöver be mer än någonsin. Vi behöver rikta vår blick rätt så vi inte fylls av fruktan, sorg och oro. Jesus hjälper oss igenom detta. Ta tillfället iakt att ge bönen lite mer tid i ditt liv än vad du kanske hinner med i vanliga fall, Låt varje timme på dygnet fyllas med bön till Jesus nästa vecka, det kommer göra skillnad!

/Sofia Holst, teamledare och pastor

ONSDAG: Bönepromenader i Kristianstad

När vi planerade böneveckan kom bilden tillbaka till oss – om hur Guds ljus lyser i vår församling och hur Han vill sprida sitt ljus ut i vår stad. Därför vill vi lägga fokus en kväll av veckan att just be för vår stad och de olika stadsdelarna. Vi tror att Gud vill låta sitt ljus få lysa på olika platser i vår stad – att hans rike och härlighet ska få sprida sig på ett konkret sätt i olika delar av Kristianstad. Kolla in den platsen där du bor – var ni ska samlas och vem som är kontaktperson. Om inte just ditt område finns med, häng på i någon annan och be med dem!

Alla möts 18:30

Hammar/ Hammarslund – Palms gränd 7 (utanför Samuelssons)
Kontaktperson Sofia: 073 636 85 90

Näsby – Arkitektkopia, mitt emot restaurang Oasen. (Näsbychaussén 37) Kontaktperson Marcus Fröding: 070 092 33 36

Centrum – Utanför Joffi. Kontaktperson Bernhard Svanström: 073 062 48 97

Kulltorp – Kontaktperson Johannes Schölin: 073 037 2968

Charlottenborg/Vilan – Kontaktperson Johan & Marlene Rönn: 073 020 61 98

Egna hem – Konditori Boulevard, Prästallén, Kontaktperson Maria Kjellsson 070 150 81 00

Hedentorp/Norra Åsum – Hemma hos Norrhamns Åsumlundsvägen 4. Kontaktperson Ola & Katarina Norrhamn: 072 845 43 05

Åhus – Torget i Åhus. Kontaktperson Britt Hansson: 070 497 87 05

Vä/Öllsjö – Öllsjöskolan. Kontaktperson Leif & Annika Waldemarsson: 072 324 58 29

Önnestad/Färlöv – Församlingshemmet i Önnestad. Kontaktperson Bosse & Elisabeth Henrysson: 070 334 83 30

Sommarlust – Coop vid sommarlust. Kontaktperson Mats Svanström: 073 80 79 540