Gudstjänster och samlingar

Varje vecka firar vi gudstjänst tillsammans!

I vår har vi valt att samlas kring temat Hoppets folk. Vi ställer oss frågorna; Vad är vårt ärende, vårt uppdrag och vår riktning och hur ser det ut i den tid som är nu? Vilken ton skall vi som församling lyssna till och gå med? Vi tar också avstamp i några av Guds karaktärsdrag som gör oss till dem vi är.

– Vi kan vara en gemenskap för att han är gemenskap och för att han har gett oss Anden.
– Vi är ett folk där varandra är viktigare än jag, för att han valde oss före sig själv.
– Vi är ett folk som kan komma med helande för att han har helat oss.

Här hittar du mer om vårens tema och ett schema för vårens söndagsgudstjänster:
gudstjänsttema vt 21

Söndagsgudstjänst

Varje söndag firar vi gudstjänst tillsammans. Rytmen av gudstjänster är själva hjärtslagen i församlingens liv. Dit får vi ta med våra liv i befintligt skick. Varje vecka året om möts vi för att låta Guds kärlek och vilja forma våra liv. Och för att lyfta blicken från våra egna liv och tillbe och upphöja den levande Guden som bevisat sin överflödande kärlek till oss i Jesus Kristus. Genom gudstjänstens handlingar i lovsång, bön, förkunnelse, personliga berättelser, nattvard, dop och annat uttrycker vi vår vilja att låta Jesus vara den som leder oss, präglar vår blick och kärlek och sätter oss i rörelse i den här världen. Från gudstjänsterna sänds vi ut i vår vardag påminda om att vi är bärare av ingenting mindre än Guds förvandlande kärlek. Gudstjänst är alltid något vi gör tillsammans. Det är inget vi bara sitter av, konsumerar och recenserar. Där är vi alla inbjudna att gå från betraktare till deltagare. Eller från hallen till vardagsrummet om man så vill! Välkommen med!
Barnens gudstjänst – Skatten, sker nu under pandemin digitalt via Teams. Läs mer under Barn & Unga.
När? Söndagar kl 11.00. Under rådande pandemi livesänder vi gudstjänsterna via vår facebooksida.

Skulle du efter gudstjänsten vilja ha kontakt med någon av våra pastorer, går det bra att maila pastorerna direkt eller skicka ett mail till info@ostermalmskyrkan.nu så ska vi hjälpa dig vidare!

Delta i gudstjänsten här

Filling Station

Några gånger varje termin samlas vi till bön & lovsångskvällar under namnet Filling Station. Som namnet antyder vill vi att det ska få vara en plats där vi övar oss i att ta emot det Gud vill ge av sin godhet, tröst, kraft och läkedom. Men också en plats där vi får öva oss i att lyssna efter Guds röst och tilltal för varandra. Vi tror att vi är skapade till gemenskap med Gud. Välkommen att delta!

Vårens datum är:

17 feb kl 19.00
7 april kl 19.00

Just nu sänds dessa samlingar digitalt på vår facebooksida.

Här sänds samlingen